PUSU POROLTA-KAKKU

kakku2.jpg

kakku3.jpg

Kakun välissä tuorejuusto-kerma-täyte, joka maustettu kanelilla, neilikalla ja pomeranssinkuorella. Kakku kostutettu glögillä ja oli jouluisen makuinen sekä hyvä. Kakun päällinen sokerimassaa, johon elintarvikeväreillä maalattu kuva. Kuva on Mauri Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille kirjasta. Vähän piti vielä jotain karamellia (niin kuin isäni sanoisi :), tarkoittaen siis koristusta) tietenkin kakkuun laittaa, ja kun minulla oli tuota kultaista kimalle jauhetta valmiiksi kotona, niin sitä sitten vielä reunoille levitin.

 

JOULUHALOT

halko.jpgk%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Testi mielessä aloin testaamaan jouluhalon tekemistä. Aikaisemmin en ole niitä tehnyt, koska ulkonäöllisesti olen ajatellut sen olevan hieman tylsä. Lopputuloksesta tuli kuitenkin ihan kiva ylemmäs kuvassa valmiit lumihiutalekoristeet ja alempaaan kuvaan tein pikeeristä havun/lumihiutaleet. Kääretortun kostukkeena rommiesanssilla mausteetu maito. Täytteenä appelsiinimarmelaadi ja mascarbone-kerma ja päällä appelsiinituorejuusto-kerma-suklaakuorrute. Rommia sai laittaa aikapaljon että maistuin appelsiinin alta. ensimmäisessä versiossani rommi ei oikein maistunut ja niinpä sitä sitten lisättiin. Aikuisten versioon voi laittaa sitten ehtaa rommia.

 

BAILEYS-KAKKU

kakku3.jpg

Tällainen kakku tuli tehtyä joulun alla joulunalus vieraille. Täytteenä baileys-mascarbone-kerma täyte liivatteella hyydytettynä. Kostukkeena käytin marlin valmista glögiä, mikä ei juurikaan maistunut. Voimakkaamman maun saisi glögitiivisteellä, että voisi testata vastaisuudessa. Olen innostunut nyt näitä joulukakkuja testaamaan glögikostutuksella, mieheni innoittamana. :) Kuorrutus tuorejuusto-kerma-suklaa ja tähdet pikeeristä. Koristelu melko yksinkertainen (kuorrutus vaan lusikalla levitetty), mutta maultaan tosi hyvä vaikka glögi ei maistunutkaan.

 

JOULUNALLE-KAKKU

kakku2.jpg

kakku.jpg

Täytteenä puolukkarahkaseos, kostukkeena valmis glögijuoma, kuorrutus kinuskia. Yksi uusi innostuksen kohteeni on nämä maalatut kuvat, joita on kiva tehdä kun saa pieniä yksityiskohtia.

 

SUKLAAKAKKU ( vähän niin kuin sacher-kakku mutta välissä kermavaahtoakin)

kakku-normal.jpg

TONTTU-KAKKU

kakku2-normal.jpg

LUMIHIUTALE-KAKKUTein tällaisen suklaakakun joulukorttien askarteluiltaan ja kokeilin pikeeristä tehdä lumihiutaleita ja kivoja tuli.


JOULUTÄHTI-KAKUT