TELA-KAKKU

kakku.jpg

Telan varsi ja kahva sokerimassaa, kakku kuorrutettu kermalla.

RUSETTI KAKKU

kakku1.jpg

UUDEN VUODEN KAKKU (Maidoton)

kakku.jpg

kakku2.jpg

Mielessäni on ollut halu tehdä tyynykakku johonkin tilaisuuteen ja nyt uuteen vuoteen tämä sopi hyvin. Kakussa makuna on suklaa-mansikka-vadelma ja pohja myös suklainen. Täytteenä siis vadelmahilloa, johon muussattu muutama mansikka pakastimesta ja suklaakermavaahto. Sokerimassan alla sokerikreemi ja koristeet myös sokerimassaa. Kakku on maidoton eli käytin sunnuntain maidotonta kuohkeaa vispiä, jonka maustoin kakkojauheella täytteenä ja keijun kasvisrasvalevitettä sokerikreemissä.

Ensimmäinen tekemäni maidoton kakku, ja maku oli hyvä. Jatkossakin jos teen vielä maidottomia, niin maustan kermavaahdon jollakin maulla. Piparminttuaromikin voisi toimia hyvin, pelkällä sokerilla maustettu kerma ei mielestäni ollut niin ihmeellisen makuista ja pelkästään kerma oli aika mautonta. Maidottomalla suklaallakin voisi saada hyvän suklaakermavaahdon.

Nappeja, nauhaa ja vuosilukua varten värjäsin sokerimassaa keltaisella värillä ja päälle tupsuttelin sudilla kultatomua. Nauha minun piti sijoittaa ensin kakun sivulle, mutta kun aloin vaan summa mutikassa tikkausviivoja kakkuun vetelemään, niin kohdistus ei osunut kohdalleen. :(         Ruudukon olisi pitänyt olla hieman isompi, että tuo tikkauksen risteyskohta olisi osunut kakun sivuun. Kakkuun olisi tullut, ehkä hieman enemmän tyyny efektiä.  Seuraavassa tyynykakussa tikkauksiin sitten paremmat kohdistukset. ;D

MINTTUSUKLAA-KAKKU

kakku.jpgkakku1.jpg

SOL-KAKUT

kakku4.jpg

REMONTTI-KAKKU

kakku6-normal.jpg

Remonttitalkoolaisille tällainen kakku ja tietenkin lastenhoito sekä muonitus kuuluivat myös niihin hommiin rakentamisen, maalamisen, sähkötöiden ja siivouksen lisäksi.

 

KASVIMAA-KAKKU

kakku1.jpg

kakku7.jpg

Näin hauskan kasvimaa kakun Ullaunelman sivuilla ja piti testata. Olin unohtanut kakun arkistoihin ja enkä enää muista mitä täytteeksi laitoin, mutta päälle tuli suklaakermavaahto ja suklaakeksejä murustettuna. Porkkanat, perunat, kukkakaalit, mansikat, aita ja kukat tehty sokerimassasta.

 

ÄSSÄT SUOMEN MESTARI 2013 - KAKKU

kuva1-normal.jpg

Kakkupohjana suklaa ja täytteenä suklaa-tuorejuusto-kerma-täyte. Kuorrutus on marsipaanista ja sokerimassasta, jonka alla suklaakreemi. Teksti maalattu mustalla pastavärillä.

ICCO-kakku


Kauppakeskus Icco täytti 4 vuotta ja osallistuin harrastekakkukilpailuun tällaisella kakulla.

 

PIANO-KAKKU


 

Kakun koristeluun katsoin mallia Herkkujen Helmiä-blogista ja väliin tuli suklaatäyte sekä päälle suklaakuorrute.

 

 

Tällainen kakku lähti illanistujaisiin, johon saapui neljä insinööriä vaimoineen. 

Kakun väliin tuli mansikoita ja valkosuklaavaahto.

 

TUPAANTULIJAIS-KAKKU

 

PRISMA -> ARMEIJA -KAKKU

Läksiäiskakku Prismasta armeijaan lähtijälle.

 

YSTÄVÄNPÄIVÄ-KAKKU

Päällä sokerikuorrute ja sydämmet myös tehty sokerikuorrutteesta paitsi sokeroidut ovat marmelaadikarkkeja. Laatikko suklaasta.