MINNI HIIRI FETA-SALAMI MUFFINSSIT

kmuffinssi.jpg

Korvat viinirypäleistä ja rusetti paprikaa, päällä tuorejuustosta ja kermasta tehty vaahto.

HELPPO SAARISTOLAISLEIPÄ

leip%C3%A4.jpg

Joulun alla tuli leivottua useampikin leipä tuliaisiksi ja kotiin syötäväksi tosi maukasta oli. Ohjeen nappasin ruoka.fi sivustolta ja nimensä mukaisesti oli kyllä helppo valmista, mutta aikaa toki vierähti kun kohoamis ja uunissa oloajat niin pitkiä. Kuvassa olevan leivän pakkasin sellofaaniin ja päällä itsepainettua lahjapaperia.

1 l piimää

50 g hiivaa

2,5 dl siirappia

2 tl suolaa

3 dl kaljamaltaita

3 dl ruisleseitä

5 dl ruisjauhoja

n. 7 dl vehnäjauhoja

vuokien voiteluun voita

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja kaikki muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kohota liinan alla 1,5 h. Sekoita kohonneesta taikinasta puuhaarukalla ilmakuplat pois ja kaada kolmeen 1,5 l vuokaan ja anna kohota vielä puoli tuntia. Paista 175 asteessa alatasolla noin 1 h ja voitele siirappivedellä leivän pinta ja paista vielä puoli tuntia. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla. Anna leipien tekeytyä viileässä 2-3 päivää niin maku ja rakenne paranee.

 

JAUHELIHA MUFFINSSIT

muffinssit.jpg

Mini-jauhelihamuffinssit, joissa kuorrutteena tuorejuusto-kerma-seos ja paprikan paloja pinnalla. Kuorrutteeseen on siis tuorejuuston sekaan lisätty kermavaahto ja näin ollen kuorrutteesta saa hieman pehmeämmän. Minimuffinsiit ovat kivoja suupaloja, mutta paistamisessa kannattaa olla tarkkana ettei kuivu liikaa. Itse ainakin sortuu aina kahvipöytään laittaman useampaa sorttia tarjolle, joten on kiva että tarjottavat herkut ovat pieniä. :)