RUNEBERGIN PIIRAKKA

Vaikka tämä ei olekaan kahvikakku niin laitan sen nyt tähän kategoriaan, koska on ihan samaa tavaraa kuin alempi runebergin kakku vaan eri muodossa. Tein siis samalla ohjeella, mutta levitin taikinan vaan pellille. Helppo ja nopea tehdä.

IMG_0665.jpg

RUNEBERGIN KAKKU

kakku.jpg

En tiedä voiko kakkua kutsua runebergin kakuksi, kun siinä ei ole mantelijauhetta eikä karvasmanteliöljyä, mutta kutsumpa kuitenkin. :) Eli mantelijauheen olen korvannut keksimurulla ja kakun kostutin appelsiinimehulla, niin on sitten myös lasten suun mukaista. Tosi hyvää ja mehevää oli!

 

PORKKANAKAKKU

kakku3.jpg

kakku4.jpg

Tällainen testi kakku piti tehdä kun sain hommattua itselleni tuota pitsiainetta ja pitsimuotin, joita olen useamman blogissa käynyt ihailemassa. Pitsin tekemistä pitää vielä hieman harjoitella, mutta niin kuin aiemmin jo sanoin tämähän olikin nimenomaan testikakku. Kakku on tavallinen porkkanakakku ja vaaleanpunaisen sokerikuorrutteen alla on voi-sulatejuusto kuorrute. Pitsin tekeminen oli sinänsä melko helppoa, mutta kuvittelin ettei täytteen levittäminen muottiin ole niin tarkkaa, mutta ensi kerralla sitten parempi levitys muottiin niin tulee siistit reunat. :)

 

PÄTKISKAKKU

suklaakakku1.jpg

Kakku on suklaakuivakakaku, jossa on pätkistä sulatettu joukkoo. Kakun kuorrute on 200g suklaata 100 g voita, mutta pienempikin määräkin olisi mielestäni riittänyt. Kiitokset siskolleni Eevalle hyvästä kakkukuvasta. :D

 

TOSI MEHEVÄ SUKLAAKAKKU (Sikke Sumari)

kakku2.jpg

Kakku oli tosi hyvä ja helppo tehdä. Kakun lisukkeeksi tein pistaasipähkinäjäätelöä ja masikkasosetta. Jäätelön ohjetta en muista mistä katsoin, mutta ilman jäätelökonetta tehty jäätelö kuitenkin kyseessä ja hyvää oli sekin. Hyvä makuyhdistelmä.

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
2 dl sulatettua voita
4 munaa
1 dl espressokahvia

Sekoita keskenään toisessa kulhoissa kuivat aineet ja toisessa kulhossa märät aineet. Yhdistä seokset ja paista uunissa 180 astetta n. 30 min, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea.

 

MARSIPAANILLA KUORRUTETTU KAHVIKAKKU

kuivakakku.jpg

Marsipaanin alla voikreemi.

 

SUKLAAKAKKU

kakku.jpg