Perustin tällaisen artikkelin tänne blogiini, koska kakku olisi sopinut mielestäni hääkakuksi. Kakku ei ollut kylläkään hääkakku vaan tuli päivälliskutsujen jälkiruuaksi.

TYRNI-SUKLAAKAKKU

kakku1.jpg

kakku2.jpg

Ohjeen löysin pirkka lehdestä ja kuulosti hyvältä niin päätin sitten kokeilla. Täyteen määrää hieman pienensin ja kostutukseen käytin appelsiinimehua poiketen alkuperäisestä ohjeesta.

Pohja:

3 munaa

2,5 dl sokeria

50 g voita

1 dl maitoa

3 dl venhäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

2 ti leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään voisula ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa.

Tyrnitahna:

1,5 dl tyrnitäysmehua

1,1 dl sokeria

38 g voita

1,5 rkl perunajauho

3 kanamunakeltuaista

0,75 tl vaniljasokeri

Sekoita muut aineet kattilassa paitsi vaniljasokeri ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Mausta tahna vaniljasokerilla ja anna sen jäähtyä.

Täyte:

2 liivatetta

vajaa 1 rkl vettä

3 dl kuohukermaa

tyrnitahna

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5-10 min ajaksi. Vaahdota kerma ja lisää kylmä tyrnitahna siihen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kasaa kakku vuokaan hyytymään yön yli.

Kakku oli mielestäni hyvä ja tyrni antoi mukavaa happamuutta, mutta ehkä inasen enemmän sokeria olisi tarvinnut laittaa.

Päällinen ja koristeet sokerikuorrutetta.