SATEENKAARI-KEKSIT

keksit.jpg

Bongasin jonkun blogista ohjeen sateenkaari-kekseihin ja pitihän niitä nyt sitten alkaa tekemään teemaa mukaillen sateenkaari -kakun kaveriksi synttäreille. Keksit ovat murokeksejä taikina on vaan värjätty eri väreillä.

 

PÄÄSIÄISEN KAKKUPALLOT

kakku3.jpg

 

MINNI KAKKUTIKKARIT

kakkutikkarit.jpg

Tikkarit tein kakkutikkari vuoalla, joka on tosi kätevä ja ohjeen katsoin myös mukana tulleesta ohjevihosta. Korvat tehty pienistä vaahtokarkeista ja rusetti sokerimassasta.

 

SUKLAA-LASKIAISPULLAT

pulla.jpg

Ohjeen pullien täytteeseen katsoin yhteishyvän ruoka liitteestä. Ohjeessa oli maitosuklaata, mutta itse käytin fazerin vadelma-jogurtti suklaata. Täyte sinänsä ihan hyvä, mutta omaan makuun hieman liian makea. Kallistun kyllä noihin perinteisiin laskiaispulliin itse jatkossa, mutta niille jotka kovin tykkäävät suklaasta niin varmaan hyvä valinta. :)

LASKIAISPULLAT

pullat2.jpg

Tein vanilja pullia, joihin sisään tuli vaniljatäytettä. Pullien jäähdyttyä täytteeksi tuli vielä kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Itse en ole koskaan pitänyt mantelimassa täytteestä, joten sitä ei myöskään löydy meidän laskiaispullistamme. :) Pullien pinnalle en laittanut tällä kertaan raesokeria vaan ennen tarjoilua sihtasin leivinpaperiin tehdyn sydämmen läpi tomusokeria. Sopivat hyvin sitten niin laskiaisteemaan kuin ystävänpäiväänkin, kun päivät ovat tänä vuonna peräkkäin. Tomusokeri sydän säilyi hyvin myös seuraavaan päivään jääkaapissa, eikä sulanut. Voi tehdä siis hyvissä ajoin valmiiksi, eikä tarvi juuri ennen tarjoilua. Pullat on syytä ottaa kuitenkin hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

 

VANILJA-BOSTONKAKKU

pulla.jpg

Joulun alla tuli ensimmäisen kerran tehtyä valmistujaisjuhliin boston-kakkua, kun sellainen oli toiveissa. Boston oli itselleni kyllä todella positiivinen yllätys, oli tosi mehevää ja suussa sulavaa.     

                                             

ROCKY ROAD -SUKLAAPALAT

kakku3.jpg

 

Ohjeen pongasin yhteishyvän ruokaliitteestä ja makean sekä suolaisen liitto toimi tässä piirakassa hyvin. Itse korvasin ohjeesta vehnäjauhon perunajauholla, niin sain gluteiinittoman version.

150 g tummaa suklaata

150 g voita

2 dl sokeria

3 kanamunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

30 sienenmuotoista vaahtokarkkia (piirakkaan käy kyllä mitkä vaahtokarkit vaan)

1 dl suolapähkinöitä

Pinnalle:

50 g tummaa suklaata

 

MINI-SUKLAAMUFFINSSIT

muffinssit2.jpg

Lasten kutsuille tein tällaisia minimuffinsseja, kun tavallisen kokoisista yli puolet jää yleensä lautaselle. ;) Kuorrutteena mansikkakermavaahtoa ja sokerikuorrutteesta tehdyt kukkaset.

 

RAHKAPULLAT

pulla.jpg

ÄSSÄT-PULLAT

kuva2-normal.jpg

Ässät-mania iski minuunkin ja innostuin leipomaan ässät-pullia. Kuorrutuksena tomusokeri-vesi-seos ja mustaa marsipaania. Ässät logon leikkasin veitsellä kaulitusta marsipaanista.

MANSIKKAPUSUT

pusut-normal.jpg

Innostuin tekemään nuoremman 1-vuotis synttäreille tällaisia pusuja, kun sattumoisin bongasin ne jonkun blogissa.

3 munanvalkuaista

1,5 dl mansikkatomusokeri

0,5 dlsokeri

n. 25 marie-keksiä (riippuu kuinka paljon täytettä laittaa yhteen pusuun)

200 g tummaa suklaata (ehkä vähän enemmänkin)

nonparelleja/strösseleitä

Lisää valkuaisten joukkoon puolet sokerista ja vatkaa kovaksi vaahdoksi lisäten lopun sokerin pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Vaahto on sopivaa, kun se ei tipu kulhosta jos sen kääntää ylösalaisin. Pusota vaahtoa keksien päälle ja paista 150 asteessa n. 6-8 min. Kekseinä voi käyttää muitakin keksejä tai vohvelilevyä. Marenkikeksien jäähdyttyä kasta ne sulaan suklaaseen ja ripottele pinnalle koristeita. Anna hyytyä hyvin jääkaapissa ennen tarjoilua.