PÄÄSIÄISKAKUT vm.2015

kakku2.jpg

kakku.jpg

Kakun välissä passionmousse ja päällä limevoikreemi sekä valkosuklaa ja koristeet myös valkosuklaasta.

kakku4.jpg

Välissä passionmousse ja päällä marsipaani, jonka alla voikreemi. Nyt pääsin toistamiseen testaamaan pitsimuotilla pitsin tekoa ja onnistui jo paljon paremmin. :D

 

PÄÄSIÄISKAKKU vm.2014

kakku2.jpg

Päällä murskattuja kindermunia ja sokerimassasta tehtyjä narsisseja sekä krookuksia. Ajatuksena oli tehdä violetteja krookuksia, mitkä olisivat kakun päällä näkyneetkin Sokerimassan värjäyksessä oli kuitenkin hieman ongelmia, enkä saanut haluamaani kirkasta violettia väriä.

PÄÄSIÄISKAKKU  vm. 2013

kakku3-normal.jpg

Kakun välissä persikkarahka -täyte. Päällä marsipaani, jonka alla sokerikreemi ettei marsipaani ala "hikoilla" eli kreemi estää kakun kosteuden siirtymisen marsipaaniin. Pajunkissat on tehty tummasta- ja valkosuklaasta ja koristuksen viimeistelee pääsiäiskarkit.

Pääsiäiskääretorttu vm.2012


SUKLAAMUNA-KAKKU

Kakkupohja: vaalea 8 munan pohja

Kostutus: vaniljamaito

Täyte:

  • 2 prk tyrni-omena sosetta (piltti)
  • valkosuklaatäyte

Valkosuklaatäyte:

  • 4 dl kuohukermaa  
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 130 g valkosuklaata

 Sokerikreemi: (ohje kinuskikissalta)

  • 60 g voita
  • 1/2 tl vaniljasokeri
  • n. 2 dl tomusokeri
  • 1/2 rkl vesi

Pikeeri:

  • munan valkuainen (1/4 varmaan riittää, itse tein hieman liikaa)
  • tomusokeri
  • kaakaojauhe
  • sitruunamehu (3 tai 4 tippaa)

Valkosuklaatäytteessä suklaa sulatetaan, joka sekoitetaan huoneenlämmössä pehmenneeseen tuorejuustoon. Vaahdota kerma eri astiassa ja yhdistä täytteen osat. Alla olevassa me & I-kakussa olen tehnyt suklaatäytteen hieman erillaisilla suhteilla. Täytteen osien määrää voi siis hieman vaihdella riippuen, minkälaisen koostumuksen/maun haluaa saada.

Leikattuasi kakun kolmeen osaan kostutat ensimmäisen kerroksen ja levität yhden purkin sosetta, jonka jälkeen puolet suklaatäytteestä. Saman toistat toiseen kerrokseen ja muista kostuttaa myös päälimmäinen kakkukerros. Kakun voi koota suoraan tarjoiluastialle. Kakun keskelle tuli marsipaanista vihreä alusta koristeille, jonka alle tuli sokerikreemi. Kreemissä pehmennetään voi ensin sähkövatkaimella, jonka jälkeen joukkoon sokerit.Lopuksi lisätään vesi ja vatkataan edelleen. Kakun reunat ja sivut kuorrutin kermalla. Ruoho (valkosipulipuristimella) ja kukat on tehty marsipaanista. Päällä kindermunat, joista otin lelun pois ja kiinnitin sekä koristelin ne pikeerillä. Pikeerissä vatkataan valkuainen rikki ja lisätään tomusokeria sekä kaakaojauhetta ja jatketaan vatkaamista edelleen pari minuuttia. Tomusokerin ja kaakaojauheen määrä riippuu kuinka jäykkää/tummaa pikeeristä haluat. Lisää lopuksi sit.mehu. Kindermunien päällä olevat kukat tein sokerimassasta ja koristehelmistä sekä valkoiset pisteet sokerikuorrutteesta. Pisteisiin ja pieniin kukkasiin olisi voinut yhtä hyvin käyttää valkoista pikeeriä. Ennen pikeerin ruskeaksi värjäämistä ottaisi valkoista hieman sivuun. Koristeluohjeen kakkuun otin mansikkamäeltä.

 

me & I -KAKKU

Järjestin me&I -lastenvaatekutsut keskiviikkona ja pitihän niihin nyt tehdä teeman mukainen kakku. Tipun mallin ja kakun värityksen otin me&I:n happy bird-mekosta ja koska pääsiäinen on niin lähellä niin se sopi tosi hyvin. 

        

Kakkupohja: vaalea 6 munan pohja

Kostutus:  vaniljamaito

Appelsiinitäyte: (alkuperäisen täytteen ohjeen olen katsonut kinuskikissalta, mutta muuttelin sitä hieman)

  • 5 liivatetta 
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta                                                                                                  
  • 2 dl appelsiinijogurttia                                                                                                                     
  • 200 g appelsiinituorejuustoa

Suklaatäyte:

  • n.100 g suklaata (Fazer sininen)                                                                                                             
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Appelsiinitäytteen muut aineet sekoitetaan keskenään paitsi liivate ja mehu. Liivatteet liotetaan kylmässä vedessä n.10min. Kiehauta mehu, johon sulatat liivatteet. Lisää liivate ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Suklaatäytteen suklaa sulatetaan ensin ja sekoitetaan juuston kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon vaahdotettu kerma.

Kokoa kakku takaisin kelmulla vuorattuun paistovuokaa. Kostutuksen jälkeen kannattaa laittaa ensin suklaatäytettä ja sitten vasta appelsiinitäytettä, koska suklaatäytteen levitys onnistuu paremmin. Appelsiinitäytteestä tulee tosi löysää, mutta hyytyy kunhan kakku vetäytyy seuraavaan päivään jääkaapissa.Marsipaanin alle tulee sokerikreemi (katso ohje suklaamuna-kakusta). Kirjaimet marsipaanista ja tipu sokerimassasta. 

 

HYYDYKEKAKKU

 

PÄÄSIÄISKAKKUJA

Molempiin kakkuihin tuli hedelmäinen täyte ja pinnassa mangosose liivateen kanssa hyydytettynä.

Ylemmän kakun koristeluun otin vinkkiä Karamelli cakes-blogista.