Perustin tällaisen artikkelin tänne blogiini, koska kakku olisi sopinut mielestäni hääkakuksi. Kakku ei ollut kylläkään hääkakku vaan tuli päivälliskutsujen jälkiruuaksi.
TYRNI-SUKLAAKAKKU
Ohjeen löysin pirkka lehdestä ja kuulosti hyvältä niin päätin sitten kokeilla. Täyteen määrää hieman pienensin ja kostutukseen käytin appelsiinimehua poiketen alkuperäisestä ohjeesta.
Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 dl venhäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 ti leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään voisula ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa.
Tyrnitahna:
1,5 dl tyrnitäysmehua
1,1 dl sokeria
38 g voita
1,5 rkl perunajauho
3 kanamunakeltuaista
0,75 tl vaniljasokeri
Sekoita muut aineet kattilassa paitsi vaniljasokeri ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Mausta tahna vaniljasokerilla ja anna sen jäähtyä.
Täyte:
2 liivatetta
vajaa 1 rkl vettä
3 dl kuohukermaa
tyrnitahna
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5-10 min ajaksi. Vaahdota kerma ja lisää kylmä tyrnitahna siihen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kasaa kakku vuokaan hyytymään yön yli.
Kakku oli mielestäni hyvä ja tyrni antoi mukavaa happamuutta, mutta ehkä inasen enemmän sokeria olisi tarvinnut laittaa.
Päällinen ja koristeet sokerikuorrutetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.