RISTIÄISKAKKU tytölle

kakku2-normal.jpg

kakku3-normal.jpg

Kakun välissä mansikkarahkatäyte ja kermavaahto päällä värjätty elintarvikevärilllä. Tossut on sokerimassasta ja kengännauhat lahjanarusta.

RISTIÄISKAKKU pojalle

kakku1-normal.jpg

kakku2-normal.jpg

Kakun pohjana oli tavallinen vaalea, täytteenä mansikkarahkatäyte ja kostutut vaniljamaidolla. Kuorrutus kinuskia ja kermavaahtoa sekä koristeet sokerimassaa. Kinuskin päälle on suihkutettu kimallespraytä.

Mansikkarahkatäyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatetta
  • 2-3 rkl vettä
  • 4-6 dl mansikoita

Laita liivatteet liokoamaan kylmään veteen. Soseuta sitten mansikat ja sekoita ne rahkan joukkoon. Vaahdota kuohukerma ja sekoita se rahkan joukkoon. Mausta rahkaseos sokerilla. Itse laitan sokeria maun mukaan, joten ohjeen sokerimäärä on vain viitteellinen. Kuumenna vesi mikrossa ja purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita ne kuumaan veteen. Anna liivateveden hieman jäähtyä ennen kuin lisäät sen täytteeseen ohuena nauhana. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja täytä kakku siihen, jottein täyte valu kakunvälistä pois. Anna täytteen hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään ennen kuin kumoat sen vuoasta.

 

RISTIÄISKAKKU kummitytölle






RISTIÄISKAKKU meidän MILLALLE!








Kakun väliin tuli valkosuklaata ja vadelmaa. Kuorrutus on vadelman makuista kuorrutemassaa ja pitsi on tehty pikeerillä. Koristeet on tehty marsipaanista.Koristeluun mallia katsoin KakkuHelmi-blogista.



Ristiäispikkuleipiä, joihin ohjeen katsoin Merjan leivonta- ja askartelublogista.




EEMELI POJALLE RISTIÄISKAKKU

 


Kakkupohja: vaalea 8 munan pohja

Kostutus: vaniljamaito

Täyte:

Mustikkatahna:

  • 2 dl mustikkasosetta
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 3 keltuaista
  • 75 g voita

Vaniljarahka:

  • 2,5 dl Flora vanilla
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 prk rahka
  • 5 liivatetta
  • sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Kuorrutus: sokerikreemi ja sokerimassa

Koristeet: sokerimassa ja marsipaani

Mustikkatahnan valmistuksessa mittaa mustikkasose, sokeri ja keltuaiset kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja sekoita seosta vielä 5-10 min, niin että seos sakenee. Jäähdytä vesihauteessa ja vatkaa joukkoon voi. Laita tahna viileään pariksi tunniksi.

Vaniljarahkassa vaahdota kerma ja Flora vanilla. Sekoita vaahdot rahkan joukkoon ja mausta sokereilla. Liota liivatteita 5-10 min kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl vettä mikrossa meilkein kiuhuvaksi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan veteen. Kaada liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon ja ei muuta kuin kakkua täyttämään.

 

RISTIÄISKAKKU PIENELLE PATRIC-POJALLE

Kakun väliin tuli valko-, maito- ja tummasuklaamousse.

 

RISTIÄISKAKKU TYTÖLLE

Kakun väliin tuli mansikkarahka (ristiäistilaisuudessa yhteydessä vanhemmat myös vihittiin, joten samaan teemaan löytyy leivokset saman nimisestä kategoriasta)

 

NIMIÄISKAKKU JUUSO-POJALLE